Ugodno s korisnim
228

Sarajevska kompanija Symphony seli iz grada na Trebević u luksuzni IT centar

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Jedna od vodećih outsourcing kompanija u BiH, Symphony, objavila je da svoje sjedište iz Sarajeva premješta na obližnju planinu Trebević.

"Symphony nastavlja s rastom i ponosni smo da možemo danas objaviti da se naš tim iz Sarajeva seli na novu lokaciju. Bit ćemo smješteni na Trebeviću, jednoj od četiri olimpijske planine, koja se nalazi na samo nekoliko minuta od centra grada", kazali su iz ove uspješne bh. IT kompanije.

Ističu da će novo radno okruženje, u prirodi, pružiti poboljšano radno okruženje te dodatne kapacitete ža širenje posla i broja uposlenika.

Spavanje, odmaranje i teretana na poslu

Njihove dosadašnje kancelarije bile su, kako navode, smještene u gradu gdje su parking mjesta bila veliki problem, a sam centar Sarajeva ima i veliki problem sa zagađenjem zraka, dok su ljeta pretopla.

"Željeli smo pružiti zdravo radno okruženje u kojem će ljudi ići u teretanu, odspavati za vrijeme radnog vremena ili prošetati šumom koja je stara više od 120 godina za vrijeme sastanaka ili jednostavno provesti 20 minuta u prirodi koja djeluje kao opuštajuće", saopćeno je iz Symphonyja.

Vanjski dio budućeg kompleksa će prema riječima odgovornih u ovoj kompaniji privući pozornost, dok će interijer biti kreiran pažljivije. Sve firme smještene u ovom kompleksu bi trebali imati sjajno osmišljen radni prostor.

Ono što će ovu poslovnu zgradu činiti jedinstvenom za sve uposlenike u njoj jeste da će radnici imati svoje fiksne radne prostore, ali se od njih ne očekuje da budu stalno za istim stolom s obzirom da će se različiti zadaci obavljati na različitim lokacijama unutar kompleksa.

Popularna "pluća grada"

Kompleks je, pored radnog prostora, zamišljena i kuhinja, kino, teretana, zatvoreni bazen, amfiteatar i druge prostorije za opuštanje i uživanje.

"Ovo fluidno radno okruženje bi trebalo omogućiti više prilika za susrete što će potaknuti nove ideje i saradnju", naveli su.

U kompaniji ističu da su zagovornici zdravog načina života te očekuju da će se kvalitet dodatno unaprijediti nakon zvaničnog useljenja u nove prostorije koje su popularno nazvali "pluća grada".