Drugi način života
107

Promo / Sarajevo Waves dobio još jednu savremenu zgradu, useljenje do kraja godine

Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Druga stambena zgrada kompleksa Sarajevo Waves uskoro će primiti prve stanare jer su fini radovi gotovo pri kraju. Kompletiranjem objekta sarajevsko naselje Otes dobit će najmoderniji objekt za stanovanje.

"Treći objekt, odnosno drugi stambeni koji se sada pravi, ima 77 stanova, dizajn je isti kao kod prve stambene zgrade i ostalo je neprodato 20-ak stanova. To je uspješna priča započeta prošle godine, uskoro očekujemo kraj radova, a do kraja godine stanovi će biti spremni za useljenje", rekao je za Klix.ba Alkhannah iz kompanije Compact Invest, investitora projekta Sarajevo Waves.

Kako je objašnjeno, novu zgradu karakteriše troslojno staklo, filteri za vodu u svakom stanu, brži liftovi u odnosu na prvu zgradu, a na krovu je smješteno odmaralište za stanovnike.

"Imamo jednu zgradu u kojoj su samo tri stana ostala neprodata. U drugoj imamo shopping centar koji je već otvoren. U centru se nalaze Amko, restoran, pizzerija, mjenjačnica, rent-a-car, igraonica, salon namještaja, frizerski salon i agencija za turizam. Također, u našim igraonicama se radi s djecom, djeca uče engleski, s njima se radi i nije sve svedeno na puku igru. U parku organizujemo zabave i rođendane, a često su gosti novinari, glumci i poznati pjevači", kaže Alkhannah.

Kako se navodi, u zgradama Sarajevo Waves ima puno Bosanaca koji žive vani, od Amerike, preko Švedske do Njemačke. Tu su i ljudi iz Hrvatske koji sve više traže nekretnine u Sarajevu. Tu je i mali broj Arapa, a stanovnicima koji ovdje žive samo nekoliko sedmica ili mjeseci organizuje se čuvanje stana, plaćanje računa i rukovođenje iznajmljivanjem ukoliko vlasnici to žele.

"Sljedeće godine počet ćemo gradnju treće stambene zgrade u kojoj će biti još jedan shopping centar", zaključeno je iz Compact Investa.