"Urban Universe"
62

Sarajevo Unlimited: Pametna tehnologija je korak ka poboljšanju kvaliteta života građana

Sponzorirani članak
Danas je u okviru 4. Regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva – Sarajevo Unlimited, održan panel pod pokroviteljstvom Unicredit Bank i Mastercard pod nazivom "Urban Universe".

Učesnici panela su bili pomoćnik ministra Muamer Kukan, kao moderator, te panelisti Amir Trokić, Mastercard, Nerma Šečić Haračić, BS Telecom, Ana Suton, Unicredit Bank, Adnan Strojil, JP Autoceste FBiH i Tamara Jakovljević, Grad Beograd.

"Gradovi se razvijaju velikom brzinom , kako u broju stanovnika, tako i posjetilaca. Sve to dovodi do povećanja njihovih potreba, a jedini način da se odgovori na njihove zahtjeve jeste da se stanovnici stave u fokus, a da se na zahtjeve odgovori kroz moderna inovativna rješenja koja pružaju konkretne benefite. Efikasnost i prilagodljivosti osnova pametnih gradova i urbane mobilnosti, a kada u Mastercardu govorimo o pametnom razvoju gradova uvijek za glavnim cilj imamo kako učiniti život građana jednostavnijim, lakšim, komfornijim i održivijim, jer to utiče na sve aspekte urbanog života, od poboljšane efikasnosti, promocije ekonomskog rasta, do osiguranja ekonomske inkluzije", izjavio je Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard na današnjoj panel diskusiji.

"Forum Sarajevo Unlimited je odlična prilika za razmjenu iskustava i za okupljanje svih relevantnih aktera na jednom mjestu. Raduje me što smo današnjoj panel diskusiji imali predstavnicu Grada Beograda od koje smo mogli čuti pozitivna iskustva koja se implemetiraju u Beogradu", izjavio je pomoćnik ministra saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Muamer Kukan .