{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Sajam zapošljavanja studenata, sudjeluju najjače firme

F
9.4.2008. u 14:14
0
0
Sarajevo: Sajam zapošljavanja studenata, sudjeluju najjače firme
0
Sarajevo: Sajam zapošljavanja studenata, sudjeluju najjače firme
Sajam zapošljavanja studenata održava se danas u Domu mladih u Sarajevu, a sudjeluju najjače firme raznih specijalnosti.
Glavni cilj je spajanje studenata završnih godina s poslodavcem kako bi im se pomoglo da se finansijski osamostale i razvijaju karijeru. Suština je u tome da student nudi svoj CV određenoj kompaniji koja na licu mjesta obavi razgovor s njima. Sajam zapošljavanja je i svojevrsna priliku za promociju kompanija.

U okviru ovog događaja realizira se i mini projekt koji obuhvata istraživanje koji je najtraženiji poslodavac i šta to student cijeni kod prvog zaposlenja (plaća, ophođenje poslodavca...).

Pokrovitelj sajma je Grad Sarajevo. Generalni sponzor je Coca - Cola koja je prošle godine, u okviru ovog sajma, zaposlila šest studenata.

Za narednu godinu planiraju se još kvalitetniji sadržaji i razmišlja se o tome da sajam bude organiziran u martu zbog ispitnih rokova.

Sajam zapošljavanja studenata dio je četvrtog programa za zapošljavanje mladih - "Career days", a organiziraju ga Studentski parlament i Međunarodna studentska organizacija AIESEC.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: