{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Radionica o izradi dokumenata za prehrambenu industriju

F
29.5.2008. u 10:38
0
0
Sarajevo: Radionica o izradi dokumenata za prehrambenu industriju
0
Sarajevo: Radionica o izradi dokumenata za prehrambenu industriju
U Sarajevu se danas i sutra održava treća radionica "Izrada bh. referentnih dokumenata o najboljim raspoloživim tehnikama za prehrambenu industriju".
Radionica se održava u okviru aktivnosti na LIFE projektu "Jačanje kapaciteta za implementaciju integralne prevencije i kontrole zagađivanja u BiH (IPPC-BiH)", koji izvode Institut za hidrotehniku iz Sarajeva i grčka firma EXERGIA a.s.

Cilj radionice, kako je kazala Dragana Selmanagić iz Instituta za hidrotehniku, jeste da se prezentiraju dijelovi nacrta referentnih dokumenata o najboljim raspoloživim tehnikama za šest podsektora prehrambene industrije te da se realiziraju konsultacije sa zainteresiranim stranama i javnošću.

Selmanagić je istakla da ti dokumenti tretiraju klaonice krupne stoke, preradu mesa, ribe, mlijeka i mliječnih proizvoda, voća i povrća i proizvodnju piva.

Svi dokumenti bit će dostupni naredni mjesec na web stranici Instituta za hidrotehniku, a radi se o projektu koji se izvodi na nivou države.

Po finaliziranju i usvajanju od resornih entitetskih ministarstava, nakon ove treće, završne radionice, dokumenti će, kako je rečeno, koristiti u pripremi zahtjeva za izdavanje okolinskih dozvola i izdavanja tih dozvola.

Radionici prisustvuju predstavnici entitetskih, kantonalnih i općinskih organa nadležnih za zaštitu okoliša, a koji se bave izdavanjem okolinskih dozvola, predstavnici entitetskih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i agencija za vodna područja, inspekcija, industrijskih preduzeća šest podsektora prehrambene industrije, te sektorskih udruženja pri entitetskim privrednim komorama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: