{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Primorac primio zamjenika ukrajinskog ministra

F
19.3.2008. u 11:52
0
0
Sarajevo: Primorac primio zamjenika ukrajinskog ministra
0
Sarajevo: Primorac primio zamjenika ukrajinskog ministra
Zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac i zamjenik ministra ekonomije Ukrajine Valerij Pjatnickij predvodili su delegacije dviju zemalja koje su razgovarale danas u Sarajevu.
Kako je saopćeno iz ureda zamjenika ministra Vilima Primorca sastanak je dio dogovora i priprema za prvo zasjedanje Zajedničkog povjerenstva za ekonomsku suradnju između dvije zemlje, koje bi se trebalo održati u Kijevu krajem juna.

Na sastanku je razmatran Protokol o suradnji u oblastima energetike, poljoprivrede, turizma, građevinarstva, statistike, malih i srednjih poduzeća.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencije za statistiku i Vanjskotrgovinske komore BiH te eksperti iz ministarstava BiH i Ukrajine.

Prezentirani su i osnovni ekonomski i trgovinski trendovi obje zemlje te pozicija Ukrajine i BiH kada su u pitanju euroatlantske integracije i Svjetska trgovinska organizacija.

Stupanjem na snagu CEFTA Sporazuma BiH je stekla pretpostavke za brže otvaranje Evropi i njenom tržištu. U finalnoj fazi su razgovori sa Svjetskom trgovinskom organizacijom (WTO), a samim pristupanjem toj organizaciji bit će pokazatelj da je BiH stekla uvjete za natjecanje na tržištima diljem svijeta“, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: