Tržni centri
0

Sarajevo ostalo bez električnih grijalica

Sarajevo-x.com
Nakon što je u utorak poslijepodne Bosni i Hercegovini prekinuta isporuka prirodnog gasa, građani su u potrazi za grijalicama "opustošili" tržne centre i prodavnice bijele tehnike u Sarajevu.

Da je prodaja električnih grijalica bila rekordna, govori podatak da je tržni centar "Robot“ tokom jučerašnjeg dana i jutros prodao oko 3.000 električnih grijalica.

Iako su obustavom plina najviše ugroženi stanovnici Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Zvornika, oni će ovih dana morati strpiti jer električnih grijalica u većini tržnih centara više nema.

"Istina je da u ovom trenutku ne možemo podmiriti potražnju za električnim grijalicama. Ostalo je još nekoliko radijatora u prodaji, a za nekoliko dana očekujemo nove količine grijalica“, kazali su nam u marketing službi Robota.

I tržni centar "Obi“ u Sarajevu od danas oskudijeva električnim grijalicama koje su jučer nestale brzinom svjetlosti.

"Prodali smo oko 20 radijatora i preko 150 električnih grijalica. Na ponudi još imamo peći na čvrsto gorivo. Poručili smo nove isporuke“, rekli su u ovom prodajnom objektu.

Radijatori i grijalice jučer su rasprodate i u "Penny Plusu", te nije izvjesno kada će ponovo biti u prodaji.

Trgovački lanac "Merkur“ naručio je nove količine grijalica koje će građani u toku dana moći kupiti u tržnom centru na Otoci. Grijalice po staroj cijeni, osim na odijelu bijele tehnike, prodavat će se i u hipermarketu.