|

Sarajevo i Berlin od danas povezani novom linijom avioprijevoznika Eurowings

Sarajevo i Berlin od danas povezani novom linijom avioprijevoznika Eurowings
384
Klix.ba
3.6.2019. u 16:03
71
komentara
384

dijeljenja
Sarajevo i Berlin od danas povezani novom linijom avioprijevoznika Eurowings
Njemačka low-cost kompanija Eurowings povezuje od danas glavni grad Bosne i Hercegovine s njemačkim glavnim gradom Berlinom.
Avioni će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo letjeti dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom.

"Ovom novom linijom nastavlja se uspješna suradnja između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i ovog low-cost njemačkog avioprijevoznika", saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Eurowings sa Sarajevskog aerodroma već operira linijama prema Kelnu i Štutgartu.

"Još jednom novom linijom, najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja rast na svim poljima, a što izravno doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije", stoji u saopćenju.

Linija je od posebnog značaja za naše građane koji žive i rade u Njemačkoj, ali i za turiste iz ovog dijela Europe koji sve više posjećuju našu zemlju.

Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena karte u jednom smjeru se kreće već od 49,99 eura.

"Berlin je s više od 3,5 miliona stanovnika najveći i glavni grad Savezne Republike Njemačke i drugi najveći grad Europske unije. Grad je to bogate historije, koji je dugi niz godina bio podijeljen na istočni i zapadni dio, ali i grad zelenila te raznih kultura", saopćili su.

Ovaj impresivni grad je pogodan je za posjetiti u bilo koje doba godine, a svidjet će se svima s obzirom na to da može ponuditi svakome ponešto - od ljubitelja historije sve do onih koji su došli u shopping.

"Grad je važno prometno čvorište u ovom dijelu Europe, kao i značajan gospodarski, kulturni i obrazovni centar sa brojnim univerzitetima, visokim školama, znanstvenim ustanovama, teatarskim kućama, muzejima i kulturnim spomenicima", saopćeno je iz MAS-a.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...