|

Sarajevo dobilo prvi multifunkcionalni prostor za srednjoškolce, studente i freelancere

Sarajevo dobilo prvi multifunkcionalni prostor za srednjoškolce, studente i freelancere
3.060
Dž. L.
24.9.2019. u 22:37
49
komentara
3k

dijeljenja
1/8 Foto: Hub Homework
2/8 Foto: Hub Homework
3/8 Foto: Hub Homework
4/8 Foto: Hub Homework
5/8 Foto: Hub Homework
6/8 Foto: Hub Homework
7/8 Foto: Hub Homework
8/8 Foto: Hub Homework
Prvi multifunkcionlni prostor za srednjoškolce, studente te freelancere Sarajevo je dobilo prošlog mjeseca u ulici Kolodvorska na broju 12. Riječ je o prvom mini univerzitetskom hubu u Bosni i Hercegovini, a koji je rezultat ideje mladih ljudi koji su odlučili pokrenuti vlastiti posao.
U ovom prostoru moguće je učenje u grupi, individualno učenje, držanje instrukcija, seminara, konferencija, radionica, kao i mnoštvo drugih aktivnosti namijenjenih za najosjetljiviju populaciju u BiH. Prostor je svijetao, prozračan i motivirajući, a krajnji cilj jeste da postane najveći centar za učenje u naredne tri godine širom zemlje. Cijene su prilagođene mladim ljudima i iznose 1 KM po satu, ali postoje i ponude za mjesečne pretplate.

Brojne kompanije i banke podržale su otvorenje jednog ovakvog prostora u Sarajevu, a Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, omogućilo je studentskoj populaciji vikendima četiri sata besplatnog učenja u sarajevskom hubu.

Iz huba Homework kažu kako su zadovoljni jer su i državne institucije uvidjele značaj ovog projekta.

Svoja vrata za sve posjetioce i posjetiteljke Homework je otvorio 2. augusta 2019. godine. U narednom periodu Homework planira odraditi puno aktivnosti i približiti Sarajevo svim evropskim obrazovnim centrima.

"Ovo je mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu", poručuju iz huba Homework.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...