biznis
0

Sarajevo Business School najavljuje upis prve generacije studenata

Sponzorirani članak
Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) i Griffith College Dublin (GCD) sa ponosom najavljuju upis prve generacije studenata međunarodnog dodiplomskog studija iz business-a.

Ovo je prvi i jedini studij u Bosni i Hercegovini sa međunarodnom akreditacijom ENQA (Europan Association for Quality Assurance in Higher Education). Zajednički studij ova dva prestižna univerziteta se organizuje na engleskom jeziku, a predavači su eminentni profesori sa obje institucije i drugi inostrani predavači. Program traje tri godine, prema Bolonjskim standardima, i to prve dvije godine u Sarajevu, a treća godina u Dublinu, Irska.

Ovo je prvi program ponuđen u Bosni i Hercegovini koji organizuju dvije ravnopravne i respektabilne institucije. Nijedan drugi program koji se trenutno nudi u Bosni i Hercegovini nema renomirane fakultete iza sebe, a većina zapravo i nema nastavnike, nego koriste penzionisane profesore, asistente i honorarne saradnike da popune nastavu.

Ovaj program je baziran na partnerstvu između Griffith univerziteta, koji posjeduje međunarodnu „ACCA Platinum“ akreditaciju i irsku HETAC akreditaciju, te Ekonomskog fakulteta u Sarajevu koji je član EFMD-a i AACSB-a i u procesu je akreditacije od strane tih institucija.

Prednosti ovog programa su:

• Ovo je prvi međunarodni program u Bosni i Hercegovini iza kojeg stoji respektabilna domaća institucija sa više od 100 stalnih nastavnika i saradnika, i respektabilna inostrana institucija sa preko 30 stalnih nastavnika. • Studenti će dobiti dvije diplome: Univerziteta u Sarajevu prema Bolonjskim standardima i diplomu Griffith College iz Dublina, Irska. • Predavanja će držati vrhunski profesori i priznati stručnjaci u svijetu. • Godina studija u Dublinu, Irska.

• Irska je u posljednjih 10 godina postigla izvanredne privredne rezultate i postala jedna od prvih pet zemalja u EU prema rastu GDP-a (Celtic Tiger), prevashodno zahvaljujući ulaganju u edukaciju. • Okruženje i uslovi studija su omogućeni prema vrhunskim međunarodnim standardima.

Cijena studija je 5.000 eura godišnje za prve dvije godine, i 6.000 Eura za treću godinu. Studentima je omogućeno kreditiranje od strane Raiffeisen banke, sa odgovarajućim rokom otplate i početkom otplate nakon diplomiranja.

Open day će se organizovati u utorak, 27. 05. u 17 sati i ponedjeljak, 16. 06. u 17 sati na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1, Sala za sjednice), što vam daje mogućnost razgovora sa koordinatorima i profesorima iz obje institucije. Pozivamo buduće studente i njihove roditelje da nam upute svoja pitanja i riješe svoje nedoumice.

Za više informacija: www.efsa.unsa.ba i www.gcd.ie Kontakt: Prof. dr Besim Ćulahović, [email protected] Prof. dr Nijaz Bajgorić, [email protected]

Anesa Vilić, [email protected], tel: 033 253 789 Centar za međunarodnu suradnju, [email protected], tel: 033 275 922

Upis prve generacije studenata organizirat će se od 16. 06. do 27. 06. 2008. godine.

WE EDUCATE FUTURE LEADERS TODAY - SARAJEVO BUSINESS SCHOOL