{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Ambasador Italije u BiH danas posjetio SERDA-u

F
FENA
19.3.2008. u 13:54
0
0
Sarajevo: Ambasador Italije u BiH danas posjetio SERDA-u
0
Sarajevo: Ambasador Italije u BiH danas posjetio SERDA-u
Ambasador Republike Italije u BiH Alessandro Fallavollita i zamjenik ambasadora za ekonomske poslove Luca di Gianfrancesco danas su posjetili Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju (SERDA).
Oni su s direktorom Ševkijom Okerićem razgovarali o aktivnostima koje SERDA realizira na području sarajevske makroregije, u okviru procesa regionalnog ekonomskog razvoja u BiH.

Ambadsador Fllavollita istaknuo je da su BiH i Italija važni vanjskotrgovinski partneri, što pokazuje i činjenica da je tokom protekle godine vanjskotrgovinska razmjena dviju zemalja povećana za 18 posto te je iskazao spremnost za nastavak saradnje Italije i BiH, posebno, u drvnoj industriji i turizmu.

Pokrenuta je inicijativa da 32 načelnika općina koje su u sastavu sarajevske makroregije posjete industrijske zone u Italiji koje su, kako je ocijenjeno, dostigle visoki stepen uređenosti.

Ambasador Fallavollita je iskazao podršku Italije BiH za ulazak u EU, te predložio direktoru SERDA-e pomoć italijanskih eksperata u edukaciji privrednika kako da koriste pretpiristupne fondove EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: