U Bosmalu
167

Sarajevo 1. jula dobija novi hotel - Rotana

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Narednog mjeseca glavni grad BiH bit će bogatiji za još jedan hotel koji će se nalaziti u Bosmal City Centru. Logo lanca hotela Rotana već je postavljen na vrhu zgrade.

Iz Bosmal Arjaan, dijela lanca hotela Rotana, nisu željeli govoriti o datumu zvaničnog otvorenja, a Klix.ba saznaje da će se to dogoditi prvog dana narednog mjeseca s obzirom da su sve sobe spremne primiti prve goste.

U drugom najvišem rezidencijskom tornju na Balkanu nalazit će se ukupno 132 sobe među kojima su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne prostorije za goste.

U hotelu će se nalaziti i mjesto za uživanje uz bogatu ponudu pića i hrane. Gostima će se posluživati jela međunarodne kuhinje, ali i lokalni specijaliteti.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Hotel Rotana nudi i niz modernih sadržaja kao što je fitness i wellness klub sa teretanom, saunom, turskim kupatilom i prostorijama za masažu.

Sjedište Rotana grupacije je u Abu Dabiju, a njihova želja je jačanje prisustva kompanije u jugoistočnoj Evropi. Kako smo ranije pisali, ovim kompanija Rotana prvi put širi svoje poslovanje na evropski kontinent.

Ova grupacija već posjeduje brojne hotele širom svijeta. Samo u Dubaiju posjeduju njih 14. Grupaciju su 1992. godine osnovali Nasser Al Nowais i Selim El Zyr, a tri godine kasnije u partnerstvu su im se priključili i Nael Hashweh i Imad Elias.