{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja Općine Tuzla i Elektroprivrede BiH

F
5.9.2009. u 15:26
0
0
Saradnja Općine Tuzla i Elektroprivrede BiH
0
Saradnja Općine Tuzla i Elektroprivrede BiH
Tuzla
Svečanim potpisivanjem Programa prijateljskog okruženja danas su predstavnici Općine Tuzla i Elektroprivrede BiH i zvanično potvrdili nastavak višedecenijske saradnje.
Vrijednost programa je 3,6 miliona KM koji će biti uloženi u sedam projekata na području općina koje gravitiraju Termoelektrani Tuzla.

Vrelovodi, kanalizacijski i toplifikacijski sistem konkretna su korist koju će imati izgradnjom Bloka sedam Termoelektrane Tuzla stanovnici mjesnih zajednica u neposrednoj blizini Termoelektrane.

Danas potpisani Sporazum prijateljskog okruženja između Općine Tuzla i Elektroprivrede BiH baziran je na evropskim standardima saradnje sa lokalnom zajednicom o izgradnji novih elektroenergetskih objekata.

U Općini Tuzla od Ugovora o realizaciji programa očekuju povećanje kapaciteta snabdijevanja i smanjenje gubitka toplinske energije.

Budući Blok 7 Termoelektrane Tuzla snagom od 364 megawata zamijeniće već ugašene blokove tri i četiri čiji je prestanak rada planiran do 2018. Biće izgrađen, kažu u Elektroprivredi BiH, uz primjenu najsavremenijih tehnologija uz poštivanje evropskih normi o zaštiti okoline.

Amer Jerlagić, generalni direktor Elektroprivrede BiH ovom prilikom potvrdio je da će na evropsku razinu biti svedeni zagađivači poput sumpor dioksida, NO x i ugljene prašine.

I pored globalne krize, rečeno je danas, projekt izgradnje bloka sedam odvija se prema planovima i već početkom naredne godine biće pokrenut pretkvalifikacijski poziv investitorima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: