{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja Ekonomsko-socijalnog vijeća i projekta ELMO

F
11.7.2007. u 11:50
0
0
Saradnja Ekonomsko-socijalnog vijeća i projekta ELMO
0
Saradnja Ekonomsko-socijalnog vijeća i projekta ELMO
Protokol o saradnji Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH (ESV) i Projekta promoviranja pokretljivosti tržišta rada (ELMO) potpisan je u utorak na sjednici ESV-a u Sarajevu.
Na temelju toga će se u nekoliko projekata zajednički raditi na uređenju fiskalnog sistema u BiH, te izgradnji kapaciteta ESV-a.

Članovi ESV-a su razmatrali primjenu Općeg kolektivnog ugovora i konstatovali da još ima zastoja u potpisivanju granskih kolektivnih ugovora, pa je zaključeno da se Udruženje poslodavaca, Vlada i Sindikat više angažuju na tome radi stvaranja sistemskih rješenja kada su u pitanju plaće i prava radnika.

Razmatrana je informacija o štrajku zdravstvenih radnika u FBiH i utvrđeno da su informacije Sindikata i Ministarstva zdravlja FBiH komplementarne i govore da je štrajk bio opravdan i da je neophodno da se ujednače prava svih zdravstvenih radnika u FBiH te prava pacijenata prije svega u smislu dostupnosti zdravstvene zaštite na čitavoj teritoriji Federacije BiH.

-Bilo je govora i o provođenju akcije kontrole rada na crno putem koje je više od 25.000 ljudi uvedeno u prava iz radnog odnosa, te o projektima Vlade u vezi sa zakonskim rješenjima u oblasti poreza i doprinosa – kazao je Feni predsjednik Sindikata BiH Edhem Biber.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: