"Želimo biti pokretači bh. društva"
0

Saradnja ASA Financea i SERDA-e

Sarajevo-x.com
ASA Finance, članica ASA grupacije i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA danas u 15.00 sati potpisali su sporazum o uspostavljanju partnerske saradnje na realizaciji zajedničkih projekata.

Namjera ove zajedničke saradnje ASA Finance-a i SERDA-e je analiza postojećeg stanja te zajednički pristup u pripremi i implementaciji partnerskih projekata koji imaju jedan cilj, a to je jačanje domaće ali i regionalne ekonomije kroz aplikaciju na domaće i strane investicione fondove.

"Partnerstvo sa ASA Finance-om kao članicom ASA Grupacije, jedne od najjačih kompanija u Bosni i Hercegovini predstavlja veliki korak u dosadašnjem djelovanju SERDA-e", izjavio je Dragiša Marek, senior program menadžer SERDA-e.

Cilj ovog sporazuma je pokretanje i intenziviranje razvoja proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta u poljoprivredi te prehrambenoj industriji, implementacija projekata iz oblasti ekologije, biznisa i nauke kao i razvoja centra za inovacije.

Saradnja će se ogledati u kontinuiranoj međusobnoj razmjeni informacija, uspostavljanju zajedničkih timova i zajedničkoj razradi projekata sa ciljem njihove konačne implementacije.