{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samo pripremljene organizacije mogu računati na dobijanje sredstava EU

F
20.2.2008. u 12:42
0
0
Samo pripremljene organizacije mogu računati na dobijanje sredstava EU
0
Samo pripremljene organizacije mogu računati na dobijanje sredstava EU
U trenutku kada sve više fondova i projekata Evropske unije stoji na raspolaganju BiH, ili će se uskoro otvoriti, u prednosti će biti organizacije koje će imati praktična znanja za pripremu projekata, izjavila je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predstavnica slovenske konsultantske tvrtke RR&Co. Mojca Dušica Zajc.
Tvrtka RR&Co. zajedno s agencijom Apriori komunikacije Mostar/Zagreb organizirala je dvodnevni seminar u Sarajevu o temi "Prvi koraci prema bespovratnim sredstvima Evropske unije za BiH", kojem prisustvuje više od 60 predstavnika nevladinog sektora, privatnih firmi, medija, ali i institucija Kantona Sarajevo i Federacije BiH.

Zajc je kazala da je cilj seminara da se prenesu praktična iskustva o tome kako izbjeći greške, kako izabrati partnere te kako implementirati projekte kada se sredstva odobre.

Da bi se postigao uspjeh, Zajc upozorava da je potrebno znanje.
Radi se o procesu koji traje oko godinu dana, pri čemu treba krenuti od ideje, procjene da li organizacija koja aplicira ispunjava kriterije, koliki su troškovi projekta, te da se poklope cilj projekta i natječaja, navela je ona.

Bosni i Hercegovini su trenutno dostupna sredstva iz dvije od pet komponenti IPA programa (pomoć za proces tranzicije i izgradnju institucija te prekogranična saradnja, regionalni razvoj, razvoj ljudskih resursa i ruralni razvoj) i sredstva iz programa FP7, TEMPUS, ERASMUS MUNDUS i EIDHR.

RR&co. i Apriori komunikacije najavljuju da će uskoro organizirati nove seminare u Mostaru i Banjoj Luci te ponovo u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: