|

Samit100 biznis lidera Jugoistočne Evrope bit će održan u Beogradu

Samit100 biznis lidera Jugoistočne Evrope bit će održan u Beogradu
4
Klix.ba
6.9.2018. u 15:24
12
komentara
4

dijeljenja
Samit100 biznis lidera Jugoistočne Evrope bit će održan u Beogradu
Srbija će nakon sedam godina, 1. i 2. oktobra u Hotelu Hyatt Regency u Beogradu, ponovo biti domaćin događaja Samit100 biznis lidera Jugoistočne Evrope, regionalnog skupa poslovnih lidera i najviših političkih zvaničnika zemalja regiona.
Centralna tema događaja Samit100 2018 bit će digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti "kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona.

Namjera organizatora je da se na zajedničkom susretu biznis lidera i državnika, otvore perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, konkurentskog potencijala Jugoistočne Evrope, a time i povećanja kvaliteta života u regionu.

Srpska asocijacija menadžera je jedan od inicijatora Samit100 i u saradnji sa Združenjem Menadžera Slovenije, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Atlas fondacijom iz Crne Gore, Alkaloidom iz Makedonije, BBI Bankom i ASA Holdingom iz Bosne i Hercegovine okupiće ove godine u Beogradu preko 200 učesnika – vodećih privrednika regiona, predsjednike vlada država regiona, ministre, kao i visoke zvaničnike međunarodnih institucija, partnerskih organizacija i medija.

Samit100 inicijativa okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije. SAMIT100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona. Prvi godišnji skup održan je u oktobru 2011. godine u Aranđelovcu, a prethodni, šesti skup održan je u Skoplju u oktobru 2017. godine. Sedmi Samit100 održat će se u Beogradu 1. i 2. oktobra.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...