{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam halal industrije će se održati od 15. do 17. maja

12.12.2012. u 13:25
0
5
Sajam halal industrije će se održati od 15. do 17. maja
0
Na sastanku Organizacionog odbora SAHAF-a donesena je odluka o novom datumu održavanja Sajma halal industrije, kojeg organizuju kompanija GHB Invest i Centar Skenderija, u partnerstvu sa Agencijom za certificiranje halal kvalitete. Prema ovoj odluci, Sajam se treba održati od 15. do 17. maja 2013. godine.
"Nakon što smo u septembru ove godine donijeli odluku o odgađanju Sajma, nastavili smo sa radom na pripremama i organizaciji ovog događaja na proljeće 2013. Donijeli smo odluku o novom datumu održavanja SAHAF-a, jer vjerujemo da Sarajevo može i treba da ima događaj ovakvog karaktera a naša dodatna prednost je i to što smo u smislu organizacije Sajma, već odradili veliki dio posla", istakao je Seid Alibegović, predsjedavajući Organizacionog odbora sa uvjerenjem da će ovaj događaj biti organiziran na očekivanom nivou.

SAHAF - Sarajevo Halal Fair na jednom mjestu okupit će sve predstavnike halal industrije zemalja jugoistočne Evrope, te predstavnike vodećih svjetskih halal industrija i multinacionalnih kompanija.

Podsjetimo da je krajem septembra održan Sarajevo Halal Forum, u kojem je Agencija za certificiranje halal kvalitete uz pomoć svojih partnera kvalitetno predstavila karakteristike, obilježja i domete halal industrije u svijetu i kod nas. Forumu su prisustvovali Reis-ul-ulema Dr.Mustafa ef. Cerić, federalni ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, te predstavnici Vanjskotrgovinske komore, kao i ugledni profesori i naučnici iz naše države i regiona. Od inostranih učesnika, Forumu su prisustvovali gosti iz Malezije, Saudijske Arabije, Singapura, Španije i Kine. S obzirom na uspješnost i kvalitet Sarajevo Halal Foruma, smatramo da je Sajam halal industrije imao odličnu uvertiru.

Dodatne informacije o Sajmu, dostupne su na zvaničnoj stranici SAHAF-a www.sahaf.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: