{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam u Zenici: Mladi dobili priliku za prvo zaposlenje

21.11.2014. u 15:00
76
41
Sajam u Zenici: Mladi dobili priliku za prvo zaposlenje
76
U Gradskoj areni u Zenici danas je otvoren Sajam obrazovanja i zapošljavanja na kojem je više od stotinu poslodavaca predstavilo svoje djelatnosti hiljadama nezaposlenih koji su danas predali svoje CV-e na razmatranje.
Posjetioci su imali priliku aplicirati za neko od radnih mjesta koje su ponudili poslodavci, ambasadori i agencije zemalja članica EU, Sjedinjenih Američkih Država, ali i Bosne i Hercegovine. U okviru današnjeg dana bit će održano i više od 40 prezentacija koje mogu pomoći mladima u aplikacijama za posao, osnivanju nevladinih organizacija te osnivanju radnih sektora.

Današnji Sajam otvorili su načelnik Zenice Husejin Smajlović, ambasadorica Norveške u BiH Vibeke Lilleoe, predsjedavajući Političkog i sigurnosnog odbora EU Walter Stevens i otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi.

"Ja mogu snažno potaći vlade, na svim nivoima u zemlji, koji će se uskoro uspostaviti da djeluju u skladu sa sporazumima o zapošljavanju i da provedu reformske mjere koje su u njemu prepoznate. Vrijeme je da BiH pokaže pravi potencijal koji leži u njenim mladima, ali i ostalima", poručila je Lilleoe.

Studentica Ivana Todorović iz Banje Luke pohađa treću godinu Medicinskog fakulteta, a smatra da situacija u BiH uopće nije povoljna za studente završnih godina, ali da se volontiranjem ostvare brojne prednosti.

"Svako volontiranje u nekom omladinskom centru ili nekoj nevladinoj organizaciji može samo da im pomogne da izgrade bolje svoju ličnost, steknu neka dodatna iskustva i da jednostavno nadograde svoj karakter i budu sigurniji u sebe te kasnije lakše apliciraju u drugim poljima", izjavila je Todorović.

Elvira Memić iz Sarajeva učenica je četvrtog razreda srednje Ekonomske škole, a u Zenici je danas posjetila nekoliko štandova poslodavaca.

"Iako sam četvrti razred Ekonomske škole, mislim da ima koristi od ovakvih sajmova i da bi ih trebalo biti više. Smatram da bi ovakve stvari mogle pomoći mladima da lakše dođu do radnog mjesta", kazala je Memić.

Sajam će u Zenici biti otvoren do 18 sati, a održava se uz podršku Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini i Kancelarije predstavnika Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: