Od 7. do 10. novembra
0

Sajam Opens: Na velikoj sofri će biti 9.999 zeničkih hurmašica

Klix.ba
Direkcija Sajma Opens (Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva) najavila je održavanje 2. sajma u novembru.

Direktor Direkcije Sajma Muharem Šeper je istakao kako će sajam biti održan od 7. do 10. novembra u Zenici na Trgu Alije Izetbegovića, a očekuju 220 izlagača iz cijele BiH.

Atrakcija ovog sajma jeste 9.999 zeničkih hurmašica od pekmeza koje će organizatori napraviti i postaviti na džinovsku siniju-sofru (5X5 metara). One će biti poklon za posjetioce.

Ovogodišnji sajam se organizuje pod sloganom "Zasijmo BiH zajedno". "Razlog ovakvog slogana jeste što želimo pokrenuti inicijativu i zajedničke aktivnosti da se što više obradivih površina u BiH i zasije jer to danas nije slučaj. Također ćemo organizovati i bogat kulturno-umjetnički program sa više od 1.000 učesnika. Oganizovat ćemo i naučni skup na temu 'Zasijmo BiH zajedno', kao i nekoliko edukativnih seminara,susreta poljoprivrednika i slično", kazao je Šeper, dodajući kako očekuju veliki broj posjetilaca, kojih je prošle godine bilo 40.000.