35. po redu
25

Sajam namještaja INTERIO od 14. do 18. marta u Skenderiji

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja te prateće industrije INTERIO ove godine će se održati od 14. do 18. marta u redizajniranoj Dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Jedan od najznačajnijih sajmova u našoj zemlji, 35. po redu, ove godine će okupiti stotine učesnika iz sedam zemalja.

Sajam INTERIO se pozicionirao kao najznačajniji sajam posvećen drvoprerađivačkoj industriji, proizvodnji namještaja, unutrašnjem i vanjskom uređenju u BiH, zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj organizaciji i realizaciji, raznovrsnom izložbenom programu renomiranih kompanija i kvalitetnom pratećem programu.

Tokom 35 godina održavanja, ova međunarodna specijalizovana sajamska manifestacija je prezentacija proizvoda i usluga mnogobrojnih bosanskohercegovačkih i stranih kompanija te povod okupljanja stručnjaka, poslovnih ljudi i krajnjih korisnika iz Bosne i Hercegovine i inozemstva.

INTERIO 18 će ove godine okupiti učesnike iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Italije, Turske i Njemačke koji će izložiti svoje proizvode na 10.000 metara kvadratnih.

Postavka reprezentativne izložbe, u prostoru sajma, u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, Arhitektonskim fakultetom, Mašinskim fakultetom i Šumarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu stvorit će dodatnu vrijednost u cilju povezivanja visokog obrazovanja i privrede.

U okviru ovogodišnje sajma, putem seminara "Kako unaprijediti kvalitet izvoza drvne industrije BiH", koji organizira Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji s uvaženim stručnjacima, bit će omogućena i dodatna stručna edukacija.

Jubilarno izdanje sajma INTERIO u redizajniranom prostoru, koncepcijski i komunikacijski izuzetno je kvalitetno osmišljeno, pružit će svim učesnicima i posjetiocima mogućnost ostvarenja poslovnih ciljeva, informisanje i uvid u savremene trendove te kvalitetno i kreativno opremanje poslovnih privatnih prostora po povoljnim sajamskim cijenama uz slobodan ulaz od 10 do 19 sati te mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.