Sarajevo
0

Sajam domaće privrede u Vilsonovom šetalištu

FENA
Sajam domaće privrede koji će okupiti 40 privrednih subjekata iz cijele BiH bit će održan za vikend, 4. i 5. jula u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Cilj održavanja sajma je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda u vrijeme krize.

Organizator sajma je Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH", a generalni pokrivitelj Općina Novo Sarajevo.

Predsjednik ovog udruženja Admir Kapo kazao je danas na konferenciji za novinare da je sajam domaće privrede jedinstvena prilika za promociju domaćih firmi i njihovih proizvoda, te da će se građani koji obiđu sajam moći uvjeriti da radi o kvalitetnim proizvodima.

"Jedan od načina borbe protiv krize je jačanje domaće proizvodnje i svijesti građana o potrebi kupovine i korištenja domaćih proizvoda", istakao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Sajam će biti izložbeno-prodajnog karaktera, a u direktnom kontaktu sa privrednicima posjetioci će moći saznati više o njihovom asortimanu proizvoda i stanju na bh. tržištu.

Sajam domaće privrede održava se drugu godinu zaredom i ove godine je broj učesnika skoro udvostručen.

Na sajmu među ostalim učestvuju FDS, Jasal Sarajevo, Oaza Tešanj, Sarajevski kiseljak, Vispak Visoko, Eko farma Vareš, Mlin Ustikolina, Ars Nova Fojnica, Bimal Brčko i drugi.