Bh. kompanija
48

Sadašnjost i budućnost opremanja trgovina: Kompanija Input kao pouzdan partner u svijetu retaila

Kompanija Input
Kompanija Input
U svijetu brzih promjena i brojnih mogućnosti, jedno je sigurno - kupac je u centru pažnje.

ChatGPT je trenutno najpopularniji chatbot sa vještačkom inteligencijom i napravio je tektonske poremećaje u industrijama i strukama. Testirajući koliko zna o uređenju maloprodaje, postavili smo pitanje: "Kako opremiti novu trgovinu", a odgovor koji je ponudio je (sasvim očekivano) tačan i efektan pa ga pročitajte u nastavku.

Opremanje trgovine uključuje nekoliko koraka i faktora koje treba uzeti u obzir. Ovo su osnovne smjernice:

  • Planiranje
  • Identifikacija potrebnih stavki
  • Pronalaženje dobavljača
  • Izrada rasporeda namještaja
  • Nabavka opreme
  • Postavljanje i instalacija
  • Testiranje i podešavanje
  • Estetski završni dodiri

Važno je imati detaljan plan, budžet i dobru organizaciju tokom procesa opremanja trgovine.

I na kraju, ChatGPT donosi zaključak koji je posebno privukao pažnju: Ako vam je potrebna dodatna pomoć, možete angažovati profesionalnog dizajnera enterijera ili konsultanta za maloprodaju koji će vam pomoći u optimizaciji prostora i odabiru najbolje opreme za vašu trgovinu.

Kompanija Input
Kompanija Input

Vještačka inteligencija izgleda ostaje na nivou "mehanike" i preporuke algoritma za realizaciju nekog procesa, ali i navodi da postoji nešto što prevazilazi algoritme i procese.

I, u čemu je tajna?

Vidjeli smo na početku da tehnologije mogu dati mnoge odgovore, ali napraviti trgovinu po mjeri kupca zahtjeva malo više od algoritma. Potrebni su osjećaj za lokaciju, razumijevanje lokalnog kupca i njegove percepcije ponude robe, cijena i ambijenta u trgovini i slično.

Kompanija Input, sa svojim iskustvom i istraživanjima tržišta je regionalni partner u ostvarenju vizije savršene trgovine. Projektima se pristupa izvan granica konvencionalnog, a rezultat su jedinstvene trgovine prilagođene lokaciji i potrebama kupaca.

Kroz razgovor s generalnom menadžericom Input BH, Lejlom Šahinpašić, saznajemo više o pristupu kompanije.

Kako izgleda saradnja sa Inputom?

  • Individualni pristup: Input pristupa svakom projektu sa pažljivim razumijevanjem vaših specifičnih zahtjeva i ciljeva. Bez obzira koji je asortiman koji prodajete, prilagođavamo se vašem sektoru kako bi kreirali trgovinu koja se ističe.

  • Iskustvo u dizajnu i opremanju: Tim stručnjaka naše kompanije uključuje dizajnere, arhitekte i stručnjake za opremanje prodajnih prostora, što nam omogućava pružanje sveobuhvatnih usluga - od estetskog do funkcionalnog.

  • Validna tržišna istraživanja: Odlučnost da postignemo najbolje rezultate temelji se na validnim tržišnim istraživanjima. Input analizira potrebe ciljnih kupaca, prati trendove industrije i osigurava da vaša trgovina bude u korak s vremenom.

  • Inovacije u retailu: Input prati najnovije svjetske trendove u retailu i donosi ih na bh. tržište. Integriramo inovativne elemente kako bi vašoj trgovini pružili jedinstven karakter i privukli pažnju ciljne publike.

Kompanija Input
Kompanija Input

Koji asortiman i usluge se mogu naći u Inputu?

Sveobuhvatan portfolio proizvoda i usluga za pokrivanje cjelokupnog procesa opremanja poslovnih, maloprodajnih ili skladišnih prostora. Kompletna ponuda neutralne trgovinske i magacinske opreme: polični sistemi, sistemi ulaza, kasa pultovi, rashladne vitrine, potrošačke korpe i kolica, magacinski polični sistemi, skladišni regali, rasvjeta, elektronske cijene, digitalno obilježavanje i ekrani i ostala prateća oprema.

A montaža?

Montažom opreme zaokružen je čitav proces od ideje do realizacije. Naš tim za montažu sačinjen je od obučenih iskusnih članova, za koje nema nepredviđenih situacija. Sa njima, uz najsavremenije alate i kriterijume bezbjednosti koji se primjenjuju, proces montaže teče uravnoteženo i po planu.

Šta je uspjeh za Input?

Šahinpašić tvrdi da je to dugoročna saradnja sa klijentima: "Kada zajedno radimo, rastemo, osluškujemo i učimo jedni od drugih."

Kontaktirajte Input na [email protected]. Posjetite njihovu web stranicu www.input.ba, a novosti pratite putem Linkedln stranice kompanije.