{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Ostavka direktora banke Citigroup

F
3.11.2007. u 17:00
0
0
SAD: Ostavka direktora banke Citigroup
0
SAD: Ostavka direktora banke Citigroup
Charles Prince ponudit će ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora najveće američke banke Citigroup Inc., izvijestio je u subotu The Wall Street Journal. Upravni odbor Citigroupa sa sjedištem u New Yorku održat će hitan sastanak ovoga vikenda, navodi list, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom.
Kada ga je o tome pitala agencija Bloomberg News, glasnogovornik Citigroupa Michael Hanretta odbio je komentirati održavanje sastanka.

Citigroup je izvijestio o smanjivanju kapitala i gubicima od 6,5 milijarda dolara u trećem tromjesečju ove godine, što je otvorilo dvojbu o dužini mandata Charlesa Princea.

Odlazak direktora Citigroupa, bit će drugi odlazak lidera neke od najvećih financijskih institucija u svijetu u sedam dana.

Investicijska kuća Merrill Lynch & Co. smijenila je predsjednika uprave Stana O'Neala nakon objave smanjivanja kapitala za 8,4 milijarde dolara u trećem tromjesečju.

Dionica Citigroup Inc. od početka godine izgubila je na vrijednosti 32 posto, od čega je u četvrtak pala za 8,1 posto, a u petak za dodatnih dva posto.

Analitičarska kuća CIBC World Markets u četvrtak je snizila svoju preporuku za dionicu Citigroup Inc. sa 'očekivanog kretanja za sektor' u nižu kategoriju - 'ispod očekivanog kretanja za sektor', što je prognoza koja se odnosi na razdoblje od 12 do 18 mjeseci.

Banke i osiguravajuće kuće bilježe pad vrijednosti dionica zbog zabrinutosti da im slijedi daljnje smanjivanje kapitala i gubici zbog posjedovanja obveznica i vrijednosnica koje su pokrivene hipotekama na kuće, kao i korporacijski zajmovi.

Najgora kriza na stambenom tržištu u SAD-u u posljednjih 16 godina dovela je do rekordnog broja zapljena kuća i zaustavila trgovanje nekim hipotekarnim obveznicama čija je vrijednost nastavila padati, navodi Bloomberg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: