Postaje ljetna baza
27

Ryanair u aprilu sljedeće godine na Aerodromu Dubrovnik uspostavlja 16 sezonskih linija

B. R.
Ryanair će od aprila na Aerodromu Dubrovnik imati ljetnu sezonsku bazu (Foto: EPA-EFE)
Ryanair će od aprila na Aerodromu Dubrovnik imati ljetnu sezonsku bazu (Foto: EPA-EFE)
Niskobudžetna aviokompanija Ryanair će od aprila sljedeće godine na Aerodromu Dubrovnik imati sezonsku ljetnu bazu, što će značiti uspostavljanje 16 linija. Time će Dubrovnik za Ryanair postati treća baza u Hrvatskoj, nakon Zadra i Zagreba.

Uspostavljanje sezonske ljetne baze danas u Dubrovniku će ozvaničiti Ryanairov komercijalni direktor Jason McGuinness i direktor Aerodroma "Ruđer Bošković" Dubrovnik Viktor Šober.

Ovaj aerodrom će time dobiti 16 sezonskih letova, uz dva postojeća leta do Dablina i Beča. Međutim, plan je da letovi do londonskog Stansteda, kao i do Dablina i Beča budu tokom cijele godine.

Tako će od 2. aprila 2024. biti šest sedmičnih letova do Stansteda te po dva sedmična leta do Memmingena i Weezea u Njemačkoj, Bergama i Krakova. Od 3. aprila bit će četiri sedmična leta do Rima te po dva sedmična leta do Berlina, norveškog Sandefjorda, Štokholma i Vroclava.

Od 5. aprila bit će po dva sedmična leta do francuskog Beauvaisa, Helsinkija i Baden Badena. Od 8. aprila bit će po jedan let sedmično do Manchestera, Poznana i belgijskog Charleroija, prenosi portal exyuaviation.