{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ryanair otkazuje do 50 letova dnevno zbog problema s osobljem

21.9.2017. u 22:07
9
9
Ryanair otkazuje do 50 letova dnevno zbog problema s osobljem
9
Ryanair otkazuje do 50 letova dnevno zbog problema s osobljem
Foto: EPA-EFE
Aviokompanija Ryanair otkazuje do 50 letova dnevno, što će se nastaviti i tokom sljedećih šest sedmica jer imaju problem s nedostatkom osoblja. Direktor firme Michael O'Leary kazao je kako je do toga došlo zbog promjene ruta i zbrke s godišnjim odmorima pilota.
Menadžment je nekim pilotima ponudio povećanje plate za 10.000 eura u zamjenu za pomoć u rješavanju ovog problema koji je pogodio njihove letove na aerodromima u Londonu, Dublinu, Frankfurtu i Berlinu. Od njih se traži da rade dodatne dane i da godišnje odmore sa četiri sedmice skrate na tri.

Piloti nisu reagovali onako kako je uprava očekivala. Njihov sindikat kazao je kako traže nove ugovore i bolje radne uvjete umjesto povećanja plata.

Problem je što sindikat pilota tvrdi da uopće nisu znali za promjenu ruta, niti su obaviješteni za odluke o promjeni njihovih godišnjih odmora. Rade prekovremeno jer nemaju dovoljno osoblja zbog čega se ne osjećaju dobro.

Novinarima su kazali kako su nesretni jer osjećaju kako ih ne poštuju dovoljno u kompaniji. Ukoliko piloti odbiju raditi dodatne dane, odnosno da skrate svoje godišnje odmore, Raynair će morati oktazati još letova.

Zbog otkazivanja letova, kompanija će morati platiti nove letove i smještaj za 315.000 klijenata. Sve je to koštalo 25 miliona dolara.

U planu je zapošljavanje novih 125 pilota kako bi se riješio ovaj problem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: