{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudnike i TE Ugljevik: Akumulirana dobit 43 miliona KM

S
29.6.2012. u 17:09
0
0
Rudnike i TE Ugljevik: Akumulirana dobit 43 miliona KM
0
Rudnike i TE Ugljevik: Akumulirana dobit 43 miliona KM
Rudnik i Termoelektrana "Ugljevik" od 2008. godine ostvarili su akumuliranu dobit od 43 miliona maraka na osnovu koje je odlučeno da počne isplata dividende akcionarima, rekao je direktor RiTE Anto Gajić.
Po osnovu dividende biće izdvojeno 8,8 miliona maraka, od čega je 65 odsto državni kapital, pet odsto ide Fondu za restituciju, 10 odsto Fondu PIO i 20 odsto sitnim akcionarima.

"U prošloj godini dobro smo poslovali i ostvarili dobit od 10,8 miliona maraka i odlučili da prvi put ove godine dijelimo dividendu", rekao je Gajić novinarima nakon sjednice Skupštine akcionara društva održane u Ugljeviku. Na današnjoj sjednici donesena je odluka o formiranju novog preduzeća "Termo nova", koje će se baviti distribucijom toplotne energije.

Rudnik i Termoelektrana su u prvih šest mjeseci dobro radili i imaju prekoplansku proizvodnju za protekli period, kaže direktor Gajić i dodaje da će se sigurno ići u rebalansiranje struje i uglja za ovu godinu. Gajić je naveo da će ove godine oko milion maraka biti izdvojeno za kulturnoumjetnička društva i sportske aktivnosti.

RiTE je 2010. godine za kupovinu i rekonstrukciju opreme uložilo 54 miliona maraka, od čega 16,5 miliona kreditnih sredstava, dok je ostali novac obezbijeđen iz vlastitih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: