{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: U toku realizacija milijardu i 300 miliona KM, očekuje se još devet milijardi

F
18.6.2007. u 17:02
0
0
RS: U toku realizacija milijardu i 300 miliona KM, očekuje se još devet milijardi
0
RS: U toku realizacija milijardu i 300 miliona KM, očekuje se još devet milijardi
U Republici Srpskoj u toku je realizacija investicija od milijardu i 300 miliona KM, a istovremeno entitetska vlada pregovora sa stranim partnerima za još devet milijardi maraka koje bi trebalo da budu ostvarene do 2015., rekao je ministar finansija RS-a Aleksandar Džombić predstavljavajući plan ulaganja sredstava od prodaje "Telekoma RS-a".
Prema Razvojnom programu za period od 2007.-2010.godine koji je danas utvrdila entitetska vlada 47 posto tih sredstava bit će usmjereno za ekonomsko-socijalne programe, a prestali iznos za privredni razvoj.

Razvojnim programom predviđen je rast bruto društvenog proizvoda i pad nezaposlenosti te plan ulaganja sredstava dobijenih od privatizacije.

"Za ekonomsko-socijalne programe za infrastrukturu od entitetskog značaja predviđeno je 262 miliona, za razvoj zaposlenosti i ljudskih resursa 80 miliona, za reformu zdravstvenog sistema 50 miliona KM", kazao je Džombić na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju privredni i razvojni program, istaknuo je da će se u projekte komparativne prednosti plasirati 190 miliona, za preduzetništvo i mala i srednja preduzeća 167 miliona, komporativno restrukturiranje i stečaj 60 miliona KM.

Od prvog januara naredne godine najavljen je i početak reforme penzionog sistema s tri penziona stuba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: