biznis
0

RS podržava projekt Jonsko-jadranskog gasovoda

FENA
Vlada Republike Srpske je danas na sjednici u Banja Luci, nakon razmatranja informacije o aktivnostima vezano za projekt izgradnje Jonsko-jadranskog gasovoda, dala saglasnost Ministarstvu trgovine i ekonomskih odnosa BiH za pristupanje potpisivanju ministarske deklaracije o tom projektu.

U zaključcima usvojenim nakon razmatranja ovog projekta, Vlada RS-a navodi da podržava sve aktivnosti kako bi se BiH stavila u poziciju aktivnog učesnika zainteresiranog za proizvodnju i snabdijevanje gasom iz različtih dobavnih pravca.

"To se posebno naglašava imajući u vidu činjenicu da bi trasa Jonsko-jadranskog gasovoda mogla ići u dijelovima teritorije BiH kao tranzitni pravac“, rekla je šefica Vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić.

Dajući saglasnost Ministarstvu trgovine i ekonomskih odnosa BiH za pristupanje potpisivanju ministarske deklaracije o ovom projektu, entitetska vlada je istovremeno zadužila entitetsko Ministarstvo privrede, energetike i razvoja da prati realizaciju ovog zaključka.