200.000 kvadrata
18

Rimac po uzoru na svjetske gigante predstavio supermoderni kampus

R. D.
Rimac Automobili, proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sistema, predstavio je projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

Oni naglašavaju kako je kompanija nastala s vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sistema za električna vozila, a u samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u kompaniju koja zapošljava već hiljadu ljudi. Danas, kažu, kompanija razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sisteme elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila te su danas jedna od istaknutih tvrtki u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Foto: Rimac
Foto: Rimac

Po uzoru na svoje strateške partnere kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljiv kompleks, koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD, utjelovit će sve Rimac-vrijednosti.

Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipa i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.

Foto: Rimac
Foto: Rimac

Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 metara kvadratnih, dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 kvadrata.

Foto: Rimac
Foto: Rimac

Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Izgled i dojam koji ostavlja novi kompleks rezultat su dugotrajnog promišljanja. Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter brenda, već i karakter zaposlenika. Prostori su dizajnirani kako bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istovremeno, u skladu sa statusom tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Foto: Rimac
Foto: Rimac

Kampus će sadržavati i neke neočekivane elemente, poput skloništa za životinje, frizera, veterinarske ambulante i uzgoja vlastite hrane.