{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Riješeni imovinski problemi na prvoj trasi autoputa Banja Luka-Gradiška

F
3.11.2008. u 15:32
0
1
Riješeni imovinski problemi na prvoj trasi autoputa Banja Luka-Gradiška
0
Riješeni imovinski problemi na prvoj trasi autoputa Banja Luka-Gradiška
Nakon više godina čekanja riješeni su imovinski problemi na prvom dijelu izgradnje autoputa Banja Luka-Gradiška o kojem će sutra biti riječi i na sjednici parlamenta RS-a.
Direktor Uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a Tihomir Gligorić potvrdio je novinarima da su, vansudskim dogovorom s posljednjim vlasnikom objekta nad tunelom u Laktašima, konačno riješeni svi imovinski problemi na prvoj trasi autoputa koja je dužine 5,7 kilometara.

Stav o vansudskom dogovoru treba da da i Pravobranilaštvo RS-a, zatim i da entitetska Vlada odobri za isplatu dogovorene cijene vlasniku zemljišta na spornoj dionoci.

Uprava za geodetske i imovinskopravne poslove ranije je postigla dogovor s još dvojicom vlasnika imovine na istoj lokaciji.

Inače, u informaciji o izgradnji prve dionice autoputa Banja Luka-Gradiška pripremljenoj za sutrašnju sjednicu Narodne skupštine navodi se da je za izgradnju, nadzor i eksproprijaciju zemljišta prve dionice autoputa od Klašnica do aerodroma Mahovljani u dužini od 5,7 kilometara, do sada ukupno potrošeno 131,7 miliona KM, odnosno da je cijena jednog kilometra dostigla čak 23,1 milion KM.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: