|

Riješeni imovinski problemi na prvoj trasi autoputa Banja Luka-Gradiška

Riješeni imovinski problemi na prvoj trasi autoputa Banja Luka-Gradiška
0
F
FENA
3.11.2008. u 15:32
1
komentara
0

dijeljenja
Riješeni imovinski problemi na prvoj trasi autoputa Banja Luka-Gradiška
Nakon više godina čekanja riješeni su imovinski problemi na prvom dijelu izgradnje autoputa Banja Luka-Gradiška o kojem će sutra biti riječi i na sjednici parlamenta RS-a.
Direktor Uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS-a Tihomir Gligorić potvrdio je novinarima da su, vansudskim dogovorom s posljednjim vlasnikom objekta nad tunelom u Laktašima, konačno riješeni svi imovinski problemi na prvoj trasi autoputa koja je dužine 5,7 kilometara.

Stav o vansudskom dogovoru treba da da i Pravobranilaštvo RS-a, zatim i da entitetska Vlada odobri za isplatu dogovorene cijene vlasniku zemljišta na spornoj dionoci.

Uprava za geodetske i imovinskopravne poslove ranije je postigla dogovor s još dvojicom vlasnika imovine na istoj lokaciji.

Inače, u informaciji o izgradnji prve dionice autoputa Banja Luka-Gradiška pripremljenoj za sutrašnju sjednicu Narodne skupštine navodi se da je za izgradnju, nadzor i eksproprijaciju zemljišta prve dionice autoputa od Klašnica do aerodroma Mahovljani u dužini od 5,7 kilometara, do sada ukupno potrošeno 131,7 miliona KM, odnosno da je cijena jednog kilometra dostigla čak 23,1 milion KM.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...