Zenica
0

REZ o "Pomoći EU ekonomskom razvoju BiH"

FENA
Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH - REZ danas je za predstavnike Općina, udruženja i nevladinih organizacija iz regije Centralna BiH, priredila prezentaciju o načinu podnošenja prijedloga projeka na šesti poziv Evropske komisije pod nazivom “Pomoć EU ekonomskom razvoju BIH”.

Prijedlozi projekata koji će se finansirati u sklopu ovog poziva uključuju projekte u oblasti poduzetništva i turizma. U okviru razvoja malog i srednjeg poduzetništva, fokus poziva su sektori poljoprivrede, drvno i metaloprerađivačke industrije, dok je u sferi turzima to osnivanje eko zona i očuvanje kulturnog nasljeđa.

“Visina grant sredstava za odobrene projekte u sferi poduzetništva će se kretati u iznosu od 300.000 do 400.000 eura, dok je za projekte turizma predviđen iznos od 250.000 do 350.000 eura. Ukupan iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog poziva iznosi 3.8 miliona eura, a finansiranje je omogućeno u trajanju od tri godine. Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekata je 15. oktobar i do tada nam predstoji jako mnogo posla”, izjavila je Amela Maličbegović, direktorica Regionalne razvojne agencije REZ.