{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


REZ o "Pomoći EU ekonomskom razvoju BiH"

F
5.8.2009. u 14:18
0
0
REZ o "Pomoći EU ekonomskom razvoju BiH"
0
REZ o "Pomoći EU ekonomskom razvoju BiH"
Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH - REZ danas je za predstavnike Općina, udruženja i nevladinih organizacija iz regije Centralna BiH, priredila prezentaciju o načinu podnošenja prijedloga projeka na šesti poziv Evropske komisije pod nazivom “Pomoć EU ekonomskom razvoju BIH”.
Prijedlozi projekata koji će se finansirati u sklopu ovog poziva uključuju projekte u oblasti poduzetništva i turizma. U okviru razvoja malog i srednjeg poduzetništva, fokus poziva su sektori poljoprivrede, drvno i metaloprerađivačke industrije, dok je u sferi turzima to osnivanje eko zona i očuvanje kulturnog nasljeđa.

“Visina grant sredstava za odobrene projekte u sferi poduzetništva će se kretati u iznosu od 300.000 do 400.000 eura, dok je za projekte turizma predviđen iznos od 250.000 do 350.000 eura. Ukupan iznos raspoloživih sredstava u okviru ovog poziva iznosi 3.8 miliona eura, a finansiranje je omogućeno u trajanju od tri godine. Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekata je 15. oktobar i do tada nam predstoji jako mnogo posla”, izjavila je Amela Maličbegović, direktorica Regionalne razvojne agencije REZ.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: