Specijalizirana oprema
320

Revolt Clothing iz BiH proizveo jakne za novu seriju bicikala kompanije Mate Rimca

Piše: M. A.
Foto: Facebook
Prošle sedmice u Zagrebu je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor kompanije Rimac Automobili, predstavio novi G6 Greyp Bike, a brend Revolt Clothing iz BiH je imao priliku da bude dio tog projekta kreirajući posebno prilagođenu opremu za novi model ovog električnog bicikla.

Revolt Clothing je bh. brend nastao 2010. godine u Sarajevu, a inspirisan je grafičkim dizajnom, grafitima i generalno uličnom subkulturom. Brend je već dugo prepoznatljiv, kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu, i nakon brojnih saradnji koje je do sada ostvario, nedavno je kvalitet Revolt Clothinga prepoznao i Mate Rimac.

Kako nam je rekao dizajner Miran Lazić, jedan od osnivača brenda Revolt Clothing, poziv za saradnju je došao potpuno neočekivano. Iz Greyp Bikea, kćerke kompanije Rimac Automobili, kazali su Laziću i njegovoj ekipi da ih prate duže vrijeme na društvenim mrežama i da im se dopada ono što rade.

"Dobili smo poziv od ekipe okupljene oko projekta Greyp Bike da im pošaljemo nekoliko svojih uzoraka jakni zbog toga što im se, kako su nam kazali, već duže vrijeme sviđa ono što radimo. Kada smo im poslali uzorke naše jakne, oni su se naprosto oduševili tako da smo skoro odmah dobili ponudu za saradnju", rekao nam je Miran Lazić.

On dodaje da je ekipa Revolt Clothinga od početka godine intenzivno radila na kreativnim rješenjima i idejama u vezi s jaknama koje su prošle sedmice i zvanično predstavljene na premijeri novog modela električnog bicikla – G6 Greyp Bikea.

"S obzirom na to da im je vrlo bitna prilagođenost opreme off road i on road vožnji, mi smo ozbiljno pristupili izradi ovih jakni od posebnih materijala kako bismo vozača maksimalno zaštitili od svih vanjskih utjecaja koji bi mogli poremetiti doživljaj. Naime, ova jakna nije vodopropusna, a također inhibira i djelovanje vjetra", dodao je Lazić.

Miran Lazić govori kako se ekipa Revolt Clothinga nada nastavku saradnje s kompanijom Greyp Bike te je ovom prilikom najavio skoro otvaranje concept radnje brenda Revolt Clothing u glavnom gradu BiH.