{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekordna dnevna proizvodnja Krekinih rudnika

S
1.7.2011. u 12:19
0
3
Rekordna dnevna proizvodnja Krekinih rudnika
0
Rekordna dnevna proizvodnja Krekinih rudnika
Foto: Arhiv
Vrijedni rudari Rudnika "Kreka" iz Tuzle jučer su ostvarili najveću dnevnu proizvodnju - iskopano je 10.020 tona uglja, prvi put nakon rata.
Radi se o dnevnoj proizvodnji koja je u odnosu na plan veća za oko 1.320 tona uglja. Inače, prvo polugodište ove godine ostat će u Krekinim rudnicima zabilježeno po proizvodnim prebačajima. Najveća proizvodnja u proteklih šest mjeseci ostvarena je na Rudniku "Šikulje", a slijede Rudnik "Dubrave" i Rudnik "Mramor".

"Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama koje su nas pratile na početku godine Rudnici 'Kreka' i dalje ostaju lider u proizvodnji uglja. U prvih šest mjeseci ove godine proizvodnja se ostvaruje predviđenom dinamikom i već je dostigla 1.260.000 tona iskopanog uglja. Na ovaj način obezbijeđena je potpuna dinamika snabdijevanja Elektroprivrede BiH, kao najvećeg potrošača našeg energenta, ali i drugih kupaca. Ulaskom u Koncern EPBiH poizvodni rezultati Rudnika 'Kreka' su iz mjeseca u mjesec sve bolji. Nabavkom nove, neophodne mehanizacije nadamo se da će se trend rasta proizvodnje nastaviti i u narednom periodu. Svi naši uspjesi rezultat su zajedničkog zalaganja rudara i menadžmenta Rudnika", riječi su Rešada Husagića, direktor Rudnika "Kreka".

Ovogodišnja planirana proizvodnja od 2.600.000 tona uglja nije upitna, a cilj rudara i menadžmenta Rudnika "Kreka" je, u narednim godinama, dostizanje proizvodnje od 3.000.000 tona crnog zlata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: