biznis
0

Reklame na kilometar

Sarajevo-X
Kompanija VELKOM u suradnji sa nekoliko strateških partnera uspostavila je prvu bosanskohercegovačku reklamno-distributivnu mrežu za oglašavanje na taxi-vozilima - reklama@taxi.

Bosanskohercegovačko tržište marketinga i oglašavanja je već niz godina u stalnom porastu. Taj rast zahtjeva efikasan reklamni prostor kojeg je u našoj državi sve manje. Nedostatak prostora zahtjeva inovacije, a prva bh. reklamno-distributivna mreža za oglašavanje putem taxi vozila reklama@taxi je upravo to!

Ovaj oblik ‘outdoor’ oglašavanja se uspješno primjenjuje u svim svjetskim metropolama i predstavlja izrazito dinamičan, fleksibilan, masovan i cjenovno prihvatljiv oblik reklamiranja, što ga svrstava u sami vrh ‘outdoor' promotivnih medija.

Od početka 2004. godine, u suradnji sa vodećim taxi službama u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli, ovaj oblik oglašavanja posredstvom mreže reklama@taxi dostupan je klijentima i agencijama u Bosni i Hercegovini. U planu za narednu godinu je širenje mreže i na ostale veće gradove u našoj državi, s ciljem kompletnije geografske pokrivenosti lokalnog tržišta.

Uspješna poslovna suradnja sa nekoliko bh. kompanija u zajedničkim oblastima djelovanja dovela je do stvaranja izuzetno efikasne grupacija koja svoje usluge realizuje u najboljem interesu svih klijenata, konstantno poboljšavajući nivo marketinških usluga u BiH.

U ponudi je na raspolaganju nekoliko modela reklamiranja na taxi vozilima, od kojih svaki koristi maksimum dostupnog prostora, odgovarajući najizazovnijim zahtjevima, odnosno svim marketinškim budžetima.

Vrlo pozitivne reakcije dolaze i od klijenata i agencija koje su pozdravile postavljanje informativnog on-line portala www.taxi.co.ba u kojem je ponuda mreže približena krajnjim kupcima na jedan moderan i interaktivan način.