{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Regionalna konferencija o tržištima osiguranja

F
28.9.2008. u 09:27
0
0
Regionalna konferencija o tržištima osiguranja
0
Regionalna konferencija o tržištima osiguranja
Sarajevo
Regionalna konferencija o tržištima osiguranja u jugoistočnoj i centralnoj Evropi i njihovoj regulaciji bit će održana u Sarajevu u ponedjeljak.
Domaćin konferencije je Agencija za osiguranje BiH pod zajedničkim pokroviteljstvom Twinning Light projekta koji je finasirala Evropska unija "Podrška Agenciji za osiguranje BiH", a koji je realizovan uz podršku bugarske Komisije za finansijski nadzor.

Cilj konferencije je da učesnike tržišta u BiH i predstavnike drugih regulatornih i nadzornih vlasti upozna s glavnim aspektima prakse nadzornih institucija osiguranja u centralnoj i jugoistočnoj Evropi i glavnim razvojnim pravcima za koje se očekuje da će utjecati na njih u bliskoj budućnosti.

Jedan od ciljeva konferencije je također da se okupe stručnjaci iz različitih nadležnih institucija i drugih korisničkih grupa iz BiH, iz regija centralne i jugoistočne Evrope kao i Evropske komisije te iz vodećih međunarodnih organizacija kao što su Međunarodna fondacija za osiguranje i Međunarodno udruženje supervizora osiguranja.

Ovim će se također označiti kraj uspješnog Twinning Light projekta čiji je opći cilj bio da doprinese razvoju jedinstvenog tržišta osiguranja u BiH, da osigura efikasnu i transparentnu regulaciju osiguranja, praćenje i koordinaciju, arbitraciju, transparentno informiranje i izvještavanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: