biznis
34

Regeneracija: 100% bh. proizvod po evropskim EN normama

Firma Regeneracija d.o.o. nastavlja sa trendom organizacije edukativnih prezentacija, te je nakon Sarajeva i Banje Luke, i ovog puta u saradnji sa Institutom za standardizaciju Bosne i Hercegovine, 11.06.2015. održala edukativnu prezentaciju u hotelu Tuzla u Tuzli.

Teme prezentacije su bile:

  • "Tehnologija prečišćavanja sanitarno-fekalnih, oborinskih i tehnoloških voda, uz osvrt na domaću zakonsku regulativu u skladu sa evropskim EN normama", prezentator teme je bio tehnički direktor Regeneracije d.o.o. Mirzet Beganović,

  • "Uloga i značaj Instituta za standardizaciju BiH u infrastrukturi kvaliteta", prezentator teme bio je Goran Tešanović, pomoćnik direktora za ocjenu usklađenosti Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine.

Dokaz da je edukativna prezentacija ovog karaktera, uz činjenicu da se radi o domaćoj kompaniji, itekako potrebna je rezultat broja prisutnih, više od 100 zvanica, iz javnog sektora kao i iz privatnih firmi iz cijelog Tuzlanskog kantona.

100 % domaće

Kompanija Regeneracija d.o.o. je domaća bosanskohercegovačka kompanija sa sjedištem u Velikoj Kladuši, osnovana 2005. godine.

Osnovna djelatnost je proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema.

Regeneracija, kao domaća bosanskohercegovačka kompanija, je lider u ovoj branši, do danas je proširila svoju djelatnost i na odvodnju puteva i mostova.

Regeneracija trenutno upošljava 60 radnika i predstavljaju jedan mlad i poletan tim, koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije iz ove oblasti, postižući respektabilnu produktivnost i kvalitet svojih proizvoda i usluga. Svi radni procesi do finalne izvedbe su popraćeni sistemom upravljanja kvalitetom EN ISO 9001 koji je uveden 2008. godine.

Zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa se provodi primjenom normi EN ISO 14 001, koji je uveden kao integrisani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012.

Ovo je nastavak niza edukativnih prezentacija koju je organizovao tim Regeneracija BiH, a plan je da se trend nastavi sa drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.