{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rebalansirani Budžet FBiH iznosi 1.502,4 miliona KM.

F
22.8.2007. u 17:00
0
0
Rebalansirani Budžet FBiH iznosi 1.502,4 miliona KM.
0
Rebalansirani Budžet FBiH iznosi 1.502,4 miliona KM.
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila je Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta FBiH za 2007. godinu tako da rebalansirani budžet iznosi 1.502,4 miliona KM.
Projekcijom izmjena i dopuna Budžeta za 2007. godinu došlo je do povećanja rashoda i izdataka u odnosu na objavljeni Budžet u iznosu od 66,4 miliona KM (povećanje četiri posto).

Među najbitnijim izmjenama u Budžetu, kako je rekao danas u razgovoru sa novinarima nakon sjednice Vlade premijer FBiH Nedžad Branković, su transferi za osobe s invaliditetom, za raseljene osobe i povratnike i za invalidnine.

Branković je rekao da je novim budžetom data prednost Federalnom ministarstvu za pitanje boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata i Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, dodavši da je njihova budžetska pozicija morala biti poboljšana zbog ogromnog povećanja broja njihovih korisnika, a koji je uvećan za skoro 100 hiljada.

Prema Brankovićevim riječima, za 74 miliona KM povećan je i budžet za civilne invalide, a izvršena je određena korekcija Budžeta koja se odnosi na plaće državnih službenika i namještenika.

Govoreći o stabiliziranju stanja na tržištu žitarica premijer Branković je kazao da su donesene i određene mjere i da je Vlada u tom pravcu formirala koordinaciono tijelo koje se sastoji od predstavnika mlinsko-pekarske industrije i predstavnika Vlade.

Tim mjerama za period 2007./2008. Vlada je, između ostalog, kako je kazao, zadužila Federalnu direkciju za robne rezerve da pripremi plan intervencije na tržište sa 15.000 tona žita, sa kojima raspolaže Vlada, putem partnera mlinsko-pekarske industrije (Klas, Dukat i Žitopromet) sa kojima je dogovoren moratorij na cijene.

Ovaj plan, inače, predviđa i hitnu nabavku 50.000 tona pšenice i 25.000 tona kukuruza na međunarodnom tržišti, pokretanje inicijative prema Vijeću ministara da se smanji carina na pšenicu sa pet posto na nula posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: