{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovori o saradnji "Skay Srpske" i "Montenegro Airlinesa"

F
10.9.2008. u 15:53
0
4
Razgovori o saradnji "Skay Srpske" i "Montenegro Airlinesa"
0
Razgovori o saradnji "Skay Srpske" i "Montenegro Airlinesa"
Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i članovi delegacije aviokompanije "Montenegro Airlines“, koju je predvodio predsjednik kompanije Zoran Đurišić, danas su tokom sastanka u Banjoj Luci izrazili obostrano interesovanje za unapređenje saradnje između RS-a, posebno kada je riječ o saradnji u sektoru zračnog saobraćaja.
Ministar Čubrilović upoznao je Đurišića o aktivnostima koje Vlada RS-a provodi radi osposobljavanja domaće aviokompanije "Sky Srpska“ tj. razvoja aviosaobraćaja te istakao “da i ovaj razgovor potvrđuje da je RS na pravom putu”, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Dodao je da je neophodno uspostavljanje i aviolinije za Tivat, i to bar četiri ljetnja mjeseca jer je interes građana veliki te da je popunjenost linije u vrijeme kontinuiranog letenja 1999. i 2000. godine bila velika.

Predsjednik aviokompanije "Montenegro Airlines“ Zoran Đurišić istakao je “značaj vlastite aviokompanije za stvaranje boljeg privrednog ambijenta u jednoj državi te naglasio da se bez razvijenog vazdušnog saobraćaja ne može postići napredak ni u jednoj oblasti za šta je Crna Gora najbolji primjer”.

Đurišić je dodao da je iz iskustva aviokompanije "Montenegro Airlines“ evidentno da je za razvoj svake aviokompanije potrebno i do pet godina finansijske podrške vlade, ali da je s puno rada uspjeh zagarantovan, te da će ova aviokompanija pomoći kompaniji RS-a da izbjegne greške koje je ona pravila.

Aviokompanija "Montenegro Airlines“ osnovana je u oktobru 1994. godine. Prvi avion nabavila je na jesen 1996. godine, a danas ima flotu od osam aviona.

Za deset godina aviokompanija "Montenegro Airlines“ povezala je crnogorske gradove s najvećim evropskim i svjetskim metropolama, i preko njih sa cijelim svijetom. Sutra ova kompanija treba da preveze trimilionitog putnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: