|

Razgovori o proširenju saradnje sa IKEA-om

Razgovori o proširenju saradnje sa IKEA-om
0
F
FENA
10.11.2010. u 16:15
0
komentara
0

dijeljenja
Razgovori o proširenju saradnje sa IKEA-om
U Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) danas je održan sastanak u okviru Grupacije šumarstva i drvne industrije s predstavnicima IKEA-e iz Švedske (iz centrale kompanije i kancelarije IKEA-e za JI Evropu u Beogradu).
IKEA raspolaže mrežom dobavljača iz BiH s kojima ostvaruje saradnju, a cilj posjete je da tu mrežu proširi i unaprijedi nivo saradnje.

U okviru rada IKEA-e postoji sektor koji se bavi analizom sirovinske baze, izradom planova razvoja i budućih aktivnosti projekta proširenja mreže dobavljača. Interesirali su se na koji način kompanije prerade drveta u FBiH dolaze do sirovine, vrste ugovora, kvalitet isporuke sirovine i cijene sirovine.

Sastanku su prisustvovali direktor Federalne uprave za šumarstvo Omer Pašalić, predsjednik i dopredsjednik Grupacije PKFBiH Zdenko Laštro i Midhat Ahmetović.

Izrazili su spremnost za poslovnu saradnju, naglasivši pritom da je njihov cilj proizvodnja i izvoz finalnih proizvoda drveta.

"Naši proizvodi po kvalitetu mogu naći svoje mjesto u trgovinskim lancima IKEA-e, prvenstveno proizvodi od bukovine, koja na svjetskom tržištu kotira kao najkvalitetnija sirovina", rekao je Laštro.

Ovaj inicijalni razgovor može poslužiti za konkretne prijedloge pripreme projekta proširenja mreže dobavljača IKEA-e, a naše kompanije su otvorene za konkretne razgovore koji će uslijedtiti, istaknuto je na sastanku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.