{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovori o proširenju saradnje sa IKEA-om

F
10.11.2010. u 16:15
0
0
Razgovori o proširenju saradnje sa IKEA-om
0
Razgovori o proširenju saradnje sa IKEA-om
U Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) danas je održan sastanak u okviru Grupacije šumarstva i drvne industrije s predstavnicima IKEA-e iz Švedske (iz centrale kompanije i kancelarije IKEA-e za JI Evropu u Beogradu).
IKEA raspolaže mrežom dobavljača iz BiH s kojima ostvaruje saradnju, a cilj posjete je da tu mrežu proširi i unaprijedi nivo saradnje.

U okviru rada IKEA-e postoji sektor koji se bavi analizom sirovinske baze, izradom planova razvoja i budućih aktivnosti projekta proširenja mreže dobavljača. Interesirali su se na koji način kompanije prerade drveta u FBiH dolaze do sirovine, vrste ugovora, kvalitet isporuke sirovine i cijene sirovine.

Sastanku su prisustvovali direktor Federalne uprave za šumarstvo Omer Pašalić, predsjednik i dopredsjednik Grupacije PKFBiH Zdenko Laštro i Midhat Ahmetović.

Izrazili su spremnost za poslovnu saradnju, naglasivši pritom da je njihov cilj proizvodnja i izvoz finalnih proizvoda drveta.

"Naši proizvodi po kvalitetu mogu naći svoje mjesto u trgovinskim lancima IKEA-e, prvenstveno proizvodi od bukovine, koja na svjetskom tržištu kotira kao najkvalitetnija sirovina", rekao je Laštro.

Ovaj inicijalni razgovor može poslužiti za konkretne prijedloge pripreme projekta proširenja mreže dobavljača IKEA-e, a naše kompanije su otvorene za konkretne razgovore koji će uslijedtiti, istaknuto je na sastanku.

Promet 100.897 KM

10.11.2010. u 14:29
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: