{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovori o izgradnji autoceste Banja Luka-Split

F
8.10.2008. u 16:12
0
0
Razgovori o izgradnji autoceste Banja Luka-Split
0
Razgovori o izgradnji autoceste Banja Luka-Split
Ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Vlatko Zrilić razgovarao je u Livnu s direktorom tvrtke Alpine bau GmbH za BiH Nikolom Pilipovićem o izgradnji autoceste Banja Luka – Split.
Na sastanku je bilo riječi o tehničkoj i gospodarskoj opravdanosti izgradnje autoceste Banja Luka-Mlinište-Glamoč-Livno-Kamensko-Split u dužini od 85 kilometra koja prolazi kroz Hercegbosansku županiju.

Po svim pokazateljima ova trasa je za Alpinu, koja je jedina ozbiljno zainteresirana za izgradnju navedene autoceste, najrentabilnija investicija u BiH, priopćeno je nakon sastanka.

Ministar Zrilić je izjavio da je Republika Hrvatska izrazila ogromni interes za izgradnjom navedene autoceste koja spaja dva dijela Europe, istočni dio i Jadransku obalu te da prema procjenama vrijednost ovog projekta iznosi oko 850 milijuna maraka.

"Sada slijedi izrada dokumentacije i ukoliko sve pripreme budu tekle po predviđenom planu izgradnja autoceste Banja Luka- Split počela bi za godinu i pol dana, a izgradnja bi trajala oko 2 godine", pojasnio je ministar Zrilić.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da direktor tvrtke Alpine uputi pismo namjere koje će na jednoj od sjednica razmatrati i Vlada Hercegbosanske županije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: