{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor o trenutnoj ekonomskoj situaciju u BiH

S
Sarajevo-x.com
2.4.2009. u 18:59
0
0
Razgovor o trenutnoj ekonomskoj situaciju u BiH
0
Razgovor o trenutnoj ekonomskoj situaciju u BiH
Danas je održana 11. sjednica Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu u svečanoj Sali Fakulteta.U okviru sjednice održan je i Okrugli sto na temu „Trenutna ekonomska situacija u svijetu i Bosni i Hercegovini“.
Uvodničari su bili: g-din Michael G. Mueller (Generalni direktor Raiffeisen bank), prof. dr Besim Ćulahović (Ekonomski fakultet u Sarajevu), te prof. dr Anto Domazet (Ekonomski fakultet u Sarajevu).

Premijer Vlade FBiH, dr Nedžad Branković, iako je potvrdio svoj dolazak, zbog obaveza nije bio u mogućnosti prisustvovati ovom okupljanju.

Nakon iscrpnog izlaganja uvodničara, koji su naveli analizu trenutnog stanja, situaciju kako u bankarkom, tako i u realnom sektoru, te svoje preporuke i vizije za izlazak iz krize, razvila se diskusija u kojoj su participirali svi članovi poslovnog savjeta.

U drugom dijelu programa održana je prezentacija Katedre za bankarstvo i osiguranje koju je održao rukovodilac Katedre prof. dr Željko Šain.

Odlučeno je da će zaključci sa ove sjednice biti upućeni prema državnim institucijama kao preporuke i prijedlog mjera. Zaključci će biti dostavljeni i medijima početkom naredne sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: