{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o projektu Vjetroelektrane Mesihovina

F
23.7.2009. u 11:18
0
0
Rasprava o projektu Vjetroelektrane Mesihovina
0
Rasprava o projektu Vjetroelektrane Mesihovina
Tomislavgrad
U organizaciji federalnog Ministarstva okoliša i turizma, u Tomislavgradu je održana javna rasprava o prethodnoj procjeni utjecaja na okoliš u predmetu izdavanja okolišne dozvole za projekt Vjetroelektrane Mesihovina.
Uz predstavnike spomenutog ministarstva i JP Elektroprivrede HZHB kao investitora u projektu, u raspravi su sudjelovali i predstavnici konzultantske kuće zadužene za izradu studije utjecaja na okoliš, predstavnici županijskog Ministarstva gospodarstva, općinske Službe gospodarstva, Mjesnih zajednica, kao i predstavnici duvanjskih nevladinih, ekoloških i lovačkih udruga te nekoliko općinskih vijećnika.

Nakon što je Elektroprivreda HZHB uputila zahtjev nadležnom federalnom Ministarstvu za izdavanjem okolišne dozvole, Ministarstvo je zakazalo javnu raspravu na kojoj je sve zainteresirane subjekte upoznalo sa zakonskim okvirima potrebnim za izdavanje okolišne dozvole.

U ime investitora Elektroprivrede HZHB o projektu izgradnje Vjetroelektrane Mesihovina govorio je Dalibor Marinčić, koji je kazao kako bi ovu Vjetroelektranu činile 22 vjetroturbine, snage po 2 mW, ukupne snage 44 mW.

Vjetroturbine bi trebale biti postavljene na dionici od Mrkodola do Omerovića.

Iznimno zanimanje za tu temu pokazali su i predstavnici ekoloških i lovačkih udruga koji su, ističući bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta s kojim ovaj kraj raspolaže, kazali kako se u svim projektima, pa tako i u ovom, treba povesti računa da se biljni i životinjski svijet u kojemu ima i endemičnih vrsta, osobito ptica maksimalno zaštiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: