|

Raiffeisen tim volontirao u Sumero organizaciji za osnaživanje osoba s invaliditetom

Raiffeisen tim volontirao u Sumero organizaciji za osnaživanje osoba s invaliditetom
70
S. H.
12.9.2019. u 13:53
0
komentara
70

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Tim Raiffeisen banke učestvovao je u nastavku podrške radu Sumero organizacije za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Vogošći.
"Volontiranje s ciljem pomoći onima kojima je to najpotrebnije i stvaranju razlike u zajednici u kojoj djelujemo kroz učešće u brojnim volonterskim aktivnostima je dio naše strategije održivosti. Izuzetno sam ponosan na zaposlenike Banke, koji iz godine u godinu pokazuju da brinu i iskazuju svoju želju da budu dio volonterskog tima. Društvena odgovornost je sastavna komponenta našeg poslovanja i naše dugoročno opredjeljenje, a kroz ovakve aktivnosti nastojimo adresirati društvena pitanja i podići svijest o njihovom značaju", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Menadžment i zaposlenici Raiffeisen banke su svojim volonterskim aktivnostima dali doprinos radu SUMERO organizacije za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Vogošći. Ovom prilikom su zajedno sa članovima SUMERA orezali biljke, izvršili pripreme i posijali sjeme u saksije te presadili sadnice iz kontejnera. Prodajom organskih proizvoda SUMERO će prikupiti novac za svoje dalje aktivnosti. Neophodnu opremu i alate za realizaciju aktivnosti obezbijedila je Banka.

"Raiffeisen banka kao društveno odgovorna kompanija je jedan od najvažnijih strateških partnera organizacije SUMERO. Partner koji je svjestan potreba i prioriteta osoba s intelektualnim teškoćama te dugi niz godina zajedno sa nama direktno uticao na uspostavu servisa 'Stanovanja u zajednici uz podršku' u lokalnim zajednicama širom BiH. Ovaj zajednički program osobama s intelektualnim teškoćama omogućava život dostojan čovjeka", izjavio je Haris Haverić, direktor SUMERO organizacije.

Banka od 2005. godine na različite načine podržava rad SUMERO organizacije, a ovakve volonterske aktivnosti ohrabruje i H.Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.