|

Raiffeisen International osniva novu direktnu banku

Raiffeisen International osniva novu direktnu banku
0
F
FENA
3.12.2009. u 14:20
1
komentara
0

dijeljenja
Raiffeisen International osniva novu direktnu banku
Raiffeisen International Bank-Holding AG, članica RZB grupacije, planira da 2010. godine osnuje novu direktnu banku na odabranim tržištima centralne i istočne Evrope.
Direktna banka poslovat će sa stanovništvom i pružat će depozitne proizvode, saopćeno je iz Raiffeisen Bank BiH.

Prednost koju ta atraktivna ponuda pruža klijentima, kako se navodi, sastoji se u povoljnim troškovima, što proizilazi iz modela samoposluživanja u kojem se koristi Internet kao primarni kanal za prodaju i pružanje usluga.

"Naša nova direktna banka zadovoljavat će specifične potrebe i zahtjeve klijenata fokusiranih na Internet, čiji broj u centralnoj i istočnoj Evropi sve brže raste. Dostavljanjem najnovijih online proizvoda i usluga ovom značajnom segmentu klijenata direktna banka će idealno upotpuniti našu tradicionalnu ponudu i pridonijeti daljnjem jačanju likvidnosti Grupacije", rekao je Herbert Stepic, generalni direktor Raiffeisen Internationala.

Agencija za nadzor finansijskog tržišta je izdala potrebnu bankarsku dozvolu za direktnu banku čije će sjedište biti u Beču, a koja će poslovati kao supsidijarna osoba Raiffeisen Internationala na osnovu austrijske bankarske dozvole.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...