{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank dd

S
16.2.2011. u 14:06
0
0
Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank dd
0
Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank dd
Raiffeisen Bank je najavila pripajanje Raiffeisen Brokers i integraciju poslovanja ove brokerske kuće u okviru Banke. Pripajanje Raiffeisen Brokers logičan je slijed optimizacije poslovanja omogućen novim Zakonom o tržištu vrijednosnih papira u FBiH, koji omogućava banci pružanje brokerskih i ostalih usluga profesionalnih posrednika.
Pripajanje će omogućiti konsolidaciju ove vrste usluga i njihovo pružanje na jednom mjestu, te poboljšanja kvaliteta usluge.

"Cilj inkorporiranja brokerskih usluga i koncentracije poslovanja sa vrijednosnim papirima u Banku jeste veća efikasnost, bolja iskorištenost kadrovskih kapaciteta i jedinstven pristup klijentu. Takođe, smatramo da će pružanje svih naših usluga sa jednog mjesta uticati na optimizaciju procesa poslovanja u ovom segmentu na nivou Grupacije“, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"Pripajanje naše brokerske kuće Banci omogućit će nam znatno veću tržišnu pokrivenost, jednostavnije i efikasnije upravljanje, te u konačnici kvalitetnije zadovoljenje potreba šire mreže klijenata", izjavila je Lejla Baljević, direktorica Raiffeisen Brokers doo.

"Naši klijenti će biti u mogućnosti da dobiju kvalitetnije i cjelovitije usluge profesionalnog posredovanja, što će dodatno doprinijeti njihovom poslovnom uspjehu", dodaje Baljević.

"Raiffeisen Capital, brokerska kuća preko koje Raiffeisen grupacija posluje na banjalučkoj berzi, nastavit će svoje poslovanje kao i do sada, u skladu sa zakonskom regulativom RSdoo. Naši klijenti će biti u mogućnosti da dobiju kvalitetnije i cjelovitije usluge profesionalnog posredovanja, što će dodatno doprinijeti njihovom poslovnom uspjehu", dodaje Baljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: