|

Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank dd

Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank dd
0
S
Sarajevo-x.com
16.2.2011. u 14:06
0
komentara
0

dijeljenja
Raiffeisen Brokers se pripaja Raiffeisen Bank dd
Raiffeisen Bank je najavila pripajanje Raiffeisen Brokers i integraciju poslovanja ove brokerske kuće u okviru Banke. Pripajanje Raiffeisen Brokers logičan je slijed optimizacije poslovanja omogućen novim Zakonom o tržištu vrijednosnih papira u FBiH, koji omogućava banci pružanje brokerskih i ostalih usluga profesionalnih posrednika.
Pripajanje će omogućiti konsolidaciju ove vrste usluga i njihovo pružanje na jednom mjestu, te poboljšanja kvaliteta usluge.

"Cilj inkorporiranja brokerskih usluga i koncentracije poslovanja sa vrijednosnim papirima u Banku jeste veća efikasnost, bolja iskorištenost kadrovskih kapaciteta i jedinstven pristup klijentu. Takođe, smatramo da će pružanje svih naših usluga sa jednog mjesta uticati na optimizaciju procesa poslovanja u ovom segmentu na nivou Grupacije“, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"Pripajanje naše brokerske kuće Banci omogućit će nam znatno veću tržišnu pokrivenost, jednostavnije i efikasnije upravljanje, te u konačnici kvalitetnije zadovoljenje potreba šire mreže klijenata", izjavila je Lejla Baljević, direktorica Raiffeisen Brokers doo.

"Naši klijenti će biti u mogućnosti da dobiju kvalitetnije i cjelovitije usluge profesionalnog posredovanja, što će dodatno doprinijeti njihovom poslovnom uspjehu", dodaje Baljević.

"Raiffeisen Capital, brokerska kuća preko koje Raiffeisen grupacija posluje na banjalučkoj berzi, nastavit će svoje poslovanje kao i do sada, u skladu sa zakonskom regulativom RSdoo. Naši klijenti će biti u mogućnosti da dobiju kvalitetnije i cjelovitije usluge profesionalnog posredovanja, što će dodatno doprinijeti njihovom poslovnom uspjehu", dodaje Baljević.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.