Uspješna godina
19

Raiffeisen banka upriličila novogodišnje druženje s predstavnicima medija

Klix.ba
Raiffeisen banka je organizovala novogodišnje druženje s predstavnicima medija u prijatnom i prigodno uređenom prostoru Raiffeisen GALERIJE, a čiji su domaćini bili članovi Uprave banke.

"Raduje nas što je i ova poslovna godina protekla uspješno uz ostvarenje veoma dobrih rezultata. Prilagođavanjem naše ponude odgovorili smo na izazove koje je pred nas postavio trend digitalizacije. Ponosni smo na našu novu uslugu "m-plati" koja klijentima omogućava plaćanja kod trgovaca korištenjem samo pametnih telefona", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je Banka tokom 2018. također proširila i svoju mrežu koja sada broji 99 poslovnica.

Ovom prilikom Dobnigg se također osvrnuo i na činjenicu da su renomirani svjetski magazini Global Finance, EMEA Finance te Euromoney prepoznali ispravnost strategije Raiffeisen banke dodijelivši joj u 2018. godini nagradu za najbolju banku u BiH. Također, Global Finance magazin je Raiffeisenu dodijelio priznanje za "Najbolju digitalnu banku u BiH".

"Poslujući u skladu s Raiffeisen strategijom održivosti, nastojimo kroz finansijsku podršku i volonterske aktivnosti biti uključeni građanin u zajednici u kojoj poslujemo. Tokom ove godine podržali smo više od 100 projekata čiji je cilj pomoć djeci i osobama s posebnim potrebama. Pored toga, posebno mi je zadovoljstvo istaći da je preko 70 naših zaposlenika svojim volonterskim aktivnostima dalo doprinos udruženjima s kojima Banka ima dugogodišnju uspješnu saradnju", istakla je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću u Raiffeisen banci.

I u predstojećem periodu Raiffeisen banka će aktivno raditi na unaprjeđenju svoje ponude u dijelu inovativnih usluga kao i na podizanju kvaliteta usluge.