Donacija od 50.000 KM
0

FOTO / Raiffeisen banka poklanja igrališta djeci Bihaća i Tuzle

Sarajevo-x.com
Raiffeisen banka će povodom 31. oktobra, Svjetskog dana štednje, djeci Bosne i Hercegovine donirati dječija igrališta u Tuzli i Bihaću. Ovim se nastavlja tradicija izgradnje i postavke Rafa Žirafa igrališta povodom ovog praznika, započeta još prije dvije godine.

Do sada su Rafa Žirafa igrališta postavljena u Sarajevu - u Pionirskoj dolini i na Igmanu, te u Zenici i Prijedoru. Igrališta će kao i do sada biti opremljena rekvizitima koji zadovoljavaju sve tehničke i druge standarde, te su u potpunosti neškodljivi za okolinu i prilagođeni uzrastu djece kojoj su namijenjeni. Ukupna vrijednost donacija iznosi 50.000 KM.

"Činom doniranja igrališta želimo iskazati zahvalnost našim cijenjenim štedišama, koji su nam ukazali svoje povjerenje i time omogućili da pomažemo širu zajednicu. Nakon Sarajeva, Zenice i Prijedora odlučili smo obradovati djecu u Tuzli i Bihaću. Na radost mališana i ovaj put će sastavni dio igrališta biti njima draga i dobro poznata maskota dječije štednje Rafa Žirafa", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke u BiH.

Povodom Svjetskog dana štednje, direktor Banke, Michael Müller će u zgradi Centrale banke ugostiti djecu iz vrtića Palčić, te s mališanima razgovarati o štednji i njenoj važnosti kako za pojedinca, tako i za društvo. Također, istim povodom djeca tuzlanskog vrtića Aladin posjetit će glavnu filijalu Raiffeisen banke u Tuzli.

U okviru svog društveno odgovornog djelovanja, Raiffeisen banka svojim aktivnostima podržava djelovanje različitih udruženja humanitarnog karaktera, te daje prioritet pomoći djeci i ugroženim kategorijama stanovništva.

Svjetski dan štednje slavi se 31. oktobra, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. godine u Milanu. Sudionici kongresa su se usaglasili da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva, čime je započeta era promišljanja o očuvanju postojećih resursa i promjena u njihovom korištenju, navodi se u saopćenju Raiffeisen banke.