biznis
0

Raiffeisen Banka partner takmičenja za Pjesmu Evrovizije 2008

FENA
Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je partner 53. takmičenja za pjesmu Evrovizije koje se održava u Beogradu. Raiffeisen International Bank-Holding AG, većinski vlasnik Raiffeisen banke, glavni je sponzor takmičenja, saopćeno je iz te banke.

"Takmičenje za pjesmu Evrovizije je jedan od najvećih događaja koji okuplja Evropljane ispred malih ekrana. Ovo takmičenje se obraća idealnom sastavu gledalaca i predstavlja izvrsnu komunikacijsku platformu za preko 14 miliona gledalaca, ali i budućih klijenata u Centralnoj i Istočnoj Evropi", rekao je Michael Palzer, direktor za komunikacije u Raiffeisen Internationalu.

Takmičenje za pjesmu Evrovizije ima bogatu tradiciju i naslijeđe i prvi put je održano davne 1956. godine. Ovo je jedan od samo nekoliko istinskih pan-evropskih televizijskih događaja koji se prenose putem evropske satelitske mreže u najgledanijem terminu koji prati oko 100 miliona gledalaca u Evropi i šire.

Ovo je već treći veliki televizijski događaj čiji je sponzor Raiffeisen International, nakon prošlogodišnjeg Svjetskog hokejaškog kupa u Moskvi i Evropskog prvenstva u umjetničkom klizanju, koje je u januaru održano u Zagrebu.