|

Raiffeisen banka donirala tri igrališta ukupne vrijednosti preko 43.000 KM

Raiffeisen banka donirala tri igrališta ukupne vrijednosti preko 43.000 KM
12
Sponzorirani članak
31.10.2019. u 14:37
0
komentara
12

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Tokom ove godine postavljena su i svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u: Dječijem multietničkom inkluzivnom vrtiću "Sunčani most 2" iz Livna, Dječijem obdaništu i domu učenika Bosanska Krupa, te Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, a u okviru projekta koji Raiffeisen banka u saradnji s Western Unionom realizuje još od 2008. godine. Ukupna vrijednost ova tri igrališta premašuje 43.000 KM.
"Posvećenost ovom projektu se temelji na Raiffeisen vrijednostima i osnovnim principima strategije održivosti naše Grupacije, u skladu s kojima Banka nastoji doprinijeti zajednici u kojoj posluje. Obilježavajući Svjetski dan štednje na ovaj način smo Bosnu i Hercegovinu učinili bogatijom za 33 dječija igrališta. Vodili smo računa i o sigurnosnom aspektu kao i zaštiti okoliša, te da mobilijar zadovoljava sve neophodne standarde. Vjerujem da će nova igrališta mališanima biti zabavna i da će tu rado provoditi svoje vrijeme", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Već tradicionalno, povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugosti veliki broj mališana. Ove godine poslovnice i Centralu Raiffeisen banke je posjetilo preko 700 djece iz škola i vrtića. Oni su imali priliku da se, u prijatnoj i veseloj atmosferi, upoznaju s osnovama bankarskog poslovanja te im je još jednom naglašen značaj štednje za bolju budućnost.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.